El cuiner Manuel Alonso versiona la pebrera farcida i el xef Evarist Miralles defensa la cuina de marjal.

Centre Polivalent d’Oliva. Passeig Gregori Maians, cantonada amb Ronda Sud.
 

El xef de la Safor, Manuel Alonso (*Estrella Michelin), obrirà la Mostra, amb un showcooking en el que prepararà una versió actual d’un dels plats emblemàtics d’Oliva, la pebrera farcida. Manuel Alonso elabora una cuina de mercat i creativa actual, on el producte destaca mantenint el seu sabor original.

La Mostra aposta per la innovació, però també per recuperar els orígens, per això, seguidament, el xef Evarist Miralles, campió d’Espanya Bocuse d’Or 2011, ens parlarà de la relació que els habitants d’Oliva han tingut amb un dels seus entorns més preuats, la marjal, i presentarà un showcooking en el que recrearà esta cuina. Anguiles, angules, llobarros, llises, ànec, granota, gambeta… El Pla o la marjal, la terra d’arròs, és un medi format per aiguamolls i dos rius, el Bullent i el Molinell, del qual s’han obtingut els productes que han permés conformar al llarg de la història una gastronomia genuïna, rica en sabors i matisos.

El Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva és hui un valuós espai protegit, si bé els plats tradicionals han sorgit de productes d’este entorn, hui hem de recuperar-los i recrear-los atenent a les limitacions que permeten la seua preservació.

L’acte de presentació serà obert a tota la ciutadania i als cuiners d’Oliva i comarca.
En acabar, s’oferirà als assistents un vi d’honor de la zona de ‘Terres dels Alforins’ i un aperitiu.