Oliva, a 24 de setembre.- El passat dissabte 22 de setembre, el Mercat Municipal d’Oliva va acollir la cinquena edició del Concurs Amateur de “Pebrera Farcida” i el Taller Júnior de Coques que va realitzar Pepe Cotaina i Javier Blasco. A l’acte van assistir l’Alcalde d’Oliva, David Gonzalez i els membres de la Corporació municipal.

El primer premi del concurs  va ser per a Mavi Pérez Jordá (cassola 6), qui va rebre el diploma acreditatiu i la medalla de mans de la regidora de Turisme, Mireia Morera, mentre que el president del Jurat, Paco Oltra “Soqueta”,li va fer entrega d´un val de 100 euros a canviar per productes del Mercat Municipal, regal oferit per l’associació de venedors, més dues entrades combinades de l’Oceanogràfic i Museu de les Ciències de València, oferides pel Departament de Turisme.

El segon premi va ser per a la cassola número 1, cuinada per Chelo Cañamás Pérez, qui  va arreplegar el seu diploma acreditatiu i medalla de la mà de la regidora de Participació Ciutadana, Yolanda Pastor. A més, el president de l’Associació del Mercat, Manuel Navalón li va fer lliurament d’un lot de productes del Mercat i dues entrades per a l’Oceanogràfic i Museu de les Arts i les Ciències de València, també oferides per Turisme.

El jurat va estar integrat pel president de l’Associació de Gastronomia d’Oliva Gastroliva, Paco Oltra “Soqueta”, Maria Morant, Fallera Major d’Oliva, María Tomás, Presidenta Associació de Bolilleres i Artesans del Fil, Nela García de “Cuinem junt@s en la meua cuina” i Juan Bonilla, cap de sala del restaurant d’Oliva Nova.

Paral·lelament,es va celebrar el Taller Junior de Coques, per tercer any consecutiu, amb Pepe Cotaina i Javier Blasco. En aquest certamen van participar més de 80 xiquets, que van fer les seues pròpies coques amb productes de proximitat del mercat.IMG-20180924-WA0001

A més, enguany, i com a novetat, es va realitzar també un concurs de dibuix sobre les coques que feren els mateixos participants del taller. Els guanyadors van ser Elena Sanchis Salinas, Lola Server Martínez i Oscar Martínez Martínez. Els premis van consistir en un sac de farina per a rebosteria oferit per Molí de Picó per als tres, més un conjunt de rebosteria infantil per a la guanyadora.

Mireia Morera, regidora de Turisme, va agraïr la col·laboració de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, de la regidoria d’Educació i de la Diputació de València en l’organització d’aquest concurs, així com dels participants. Segons Morera, “per al departament de Turisme és un orgull poder organitzar un certamen per a promoure la cultura gastronòmica d’Oliva, un concurs que ja té un gran arrelament entre els veïns d’Oliva.” A més, la regidora de Turisme va assenyalar que “la cuina de la nostra ciutat és excel·lent i constitueix un dels molts atractius turístics que tenim; per açò, ens hem d’esforçar cada dia per promoure totes les experiències que tenim a Oliva, que són moltes i molt bones.