Oliva celebra el World Paella Day amb una gran festa on el protagonista és el nostre plat estrella. Una paella gegant cuinada per Tot Arròs i un grapat de paelles fetes per la Federació de Falles d’Oliva, la col·laboració de Gastroliva juntament amb Oliva Turisme fan possible que aquest acte tire endavant.

IMG_20180922_130823Precisament, Guzmán Parra, gerent de Tot Arròs potser una de les persones que més secrets coneix de com fer una bona paella i, per això, hem volgut parlar amb ell i conèixer millor, l’empresa que ell dirigeix i que ja s’ha convertit en un referent a tots els nivells.

– ¿D’on naix TOT ARRÒS? Naix d’un hobby. La meua família sempre ha tingut comerç de taronges i, per això, a casa convidàvem als clients i a tots els que tenien relació amb el negoci a dinar una bona paella. Jo sempre dic que nosaltres no som cuiners, som paellers.

– ¿Quantes paelles poden fer en un any? Jo diria que podem estar al voltant de les 5.000 paelles a l’any. Aquest estiu hem fet unes 3.000 i estic molt satisfet perquè no he tingut cap queixa. De fet, tot el contrari.IMG-20180913-WA0000

– ¿Quin és el secret d’una bona paella? Estic convençut que per fer una bona paella es necessita molta passió, amor i bons ingredients, a ser possible de quilòmetre zero….

– ¿Quin és el millor tipus d’arròs per a la paella? El Tota Sendra perquè és un arròs redó, amb molt d’aguante que respon molt bé.A nosaltres ens funciona molt bé. Sols utilitze arròs bomba per a les paelles gegants.

– ¿Que et sembla la celebració del Word Paella Day? Em sembla fenomenal. La paella és el nostre plat típic i, de fet, TOT ARRÒS està en Wikipaella. Crec que és una bona notícia per a defendre la paella i, perquè tots, és posem al dia.

-¿Quin consell donaries a aquells que volen fer una paella per primera vegada? Cal tindre una idea mínima de com es fa, no cal tindre pressa, no s’ha de mirar Internet i es necessiten bons productes.

-¿Quina és la teua valoració del Socarrat? Crec que li dóna valor a la paella. És un punt que li fa falta. Nosaltres diguem que és la “mascletà dels paellers”.

-Ja per últim, amb….. o sense llima? A gust de cadascú, la llima és opcional i és a gust del consumidor com potser els caragols o les mandonguilles….. si porten bé i si no, també.