Una Mostra plena d’experiències!
Pensada per a tu!

 

Del 22 al 25 de setembre, a Oliva es couran moltes coses alhora. En l’era de la gastronomia, nosaltres preparem moltes experiències que no et pots perdre. La Mostra Gastronòmica Ciutat d’Oliva implicarà als ciutadans i als visitants per divulgar que la nostra ciutat és una de les capitals valencianes de la gastronomia, amb un profund saber fer culinari, on destaquen plats amb productes tradicionals de mar, de terra i de marjal.


Hem demanat al xef saforenc Manuel Alonso (*Estrella Michelin) que dijous òbriga la Mostra i li hem fet un encàrrec que sabem que és arriscat, fer una versió innovadora de la pebrera farcida, ja que la tradicional, la sabem fer nosaltres. No tenim por a la creativitat i a la innovació, però també volem conservar els orígens, per això, el cuiner Evarist Miralles, campió d’Espanya Bocuse d’Or 2011, ens parlarà de la relació d’Oliva amb un dels seus entorns més preuats, la marjal, a través de la gastronomia i elaborarà alguns dels plats més destacats d’este medi davant del públic.

Per garantir la transmissió generacional, dissabte, els més grans i els més joves van a col•laborar en el Concurs de Pebrera Farcida. Prèviament, els escolars visitaran el Mercat Municipal per conéixer millor el producte de proximitat i temporada.

Enguany, tindrem com a convidats especials, els vins valencians de les Terres dels Alforins, una zona que es troba entre la Vall d’Albaida i la Costera. Estaran presents el dissabte a la vesprada i la nit en el Macrotast, un Festival Gastronòmic Popular en el qual podràs tastar, copa en mà, alguns dels vins més reconeguts a escala internacional amb degustacions de gastronomia d’Oliva: pebreres farcides de mosset, figatells, embotits artesans, coques… Serà una experiència gastronòmica de maridatge inoblidable!

A més, una selecció de restaurants protagonitzarà les jornades gastronòmiques durant estos dies. Oferiran tres classes de menús temàtics: el de cuina tradicional, el de cuina de marjal i el selecte Oliva Experience. Serà impossible abastar la desena de restaurants de la ciutat que estan implicats en este esdeveniment, però com a mínim cal visitar algun d’ells, perquè la cuina més mediterrània d’Oliva es vestix de gala.