Paco Oltra “Soqueta” no necessita molta presentació.

President de l’Associació Gastronòmica d’Oliva Gastroliva, i propietari del “Restaurant Paco Soqueta”, viu en una cuina des de ben xicotet, la seua passió per la nostra gastronomia i els productes de la terra és evident.

IMG-20180921-WA0004En aquesta edició del concurs de Pebrera Farcida ha sigut nomenat President del Jurat i, abans de començar les deliberacions hem volgut parlar amb ell.

-Paco, molt bon dia……… Difícil treball el que tens hui per davant, no?
Molt difícil perquè n´hi ha molt de nivell en tots els plats.

-Quina és la recepta perfecta de la pebrera farcida?La que fem en Oliva, clar. Tonyina de sorra, coeta (recortes), caretos, garrofó, pebrera, tomaca i all. Sofregim la verdura, marquem l’arròs, omplim les pebreres i a la cassoleta al forn.

-Com ha de ser les pebreres?Cal que siguen xicotetes perquè en tres mossets te les pugues menjar i a més hi han d’estar madures. Si pot ser que estiguen una setmana collides.

-Des de quan coneixes les pebreres farcides?Des de sempre…. Tota la vida han estat a ma casa. Sempre han estat a la vida i a les cases de la gent d’Oliva i les mares ensenyen als fills.

¿Hi Ha hagut alguna evolució en la recepta? No, continua sent molt tradicional…. Els ingredients són els que són….. Podem canviar la presentació però l’essència del plat continua sent la mateixa.IMG-20180922-WA0009 (1)

-¿Que et semblen les pebreres farcides que es fan en altres pobles?No discrimine a cap perquè, per exemple, a Alcoi es fan amb carn i a Gandia també, però jo crec que les tradicionals són les nostres.

No li llevem més temps perquè ha d´entrar a deliberar amb el jurat per a triar la millor pebrera farcida d´esta cinquena edició.

Molta sort a Paco i tots els membres del Jurat!!!!